Krovni šatori za vozila

Krovni šatori izrađeni su kako bi unaprijedili vašu pustolovinu. Ovi vrlo izdržljivi, vodootporni i dobro dizajnirani krovni šatori spremni su odoljeti svim vremenskim uvjetima.

Podignite svoje iskustvo kampiranja na sljedeću razinu

Krovni šatori brzo se i jednostavno postavljaju, vaša je oprema podignuta i sigurna jer je osmišljena da izdrži sve vremenske uvjete. Uz ugrađeni madrac udobniji su od tradicionalnih šatora. Osim toga, naši su krovni šatori dostupni u različitim veličinama i konfiguracijama, pogodni za smještaj do četiri osobe. Bez obzira na to gdje vas vodi sljedeća pustolovina, doživite iskustvo koje ćete pamtiti.

Glavne značajke krovnih šatora

– jednostavno i brzo sklapanje i rasklapanje u svega nekoliko minuta
– šator se nalazi na visini što onemogućava ulazak kukaca i drugih životinja u šator (bolja zaštićenost od klasičnog podnog šatora)
– dobra ventilacija na visini u vrućim ljetnim danima
– šator se nalazi na krovu automobila te ne zauzima dodatan prostor u prtljažnom prostoru vozila
– dno šatora je ravna ploha koja je ujedno i konstrukcija te se na njoj nalazi udoban madrac
– madrac i ostale stvari ostaju u šatoru dok je složen te ne zauzimaju dodatan prostor u prtljažnom prostoru
– čvrsta konstrukcija drži šator pričvršćen za krovne nosače te mu daje stabilnost u slučaju jakog vjetra i nevremena
– u slučaju jake kiše, blato i nakupina vode na tlu ne predstavljaju problem kao kod klasičnih podnih šatora
– manje unošenje nečistoća u šator (zemlje, prašine i slično)
– neki modeli su opremljeni sa dodatnim predprostorom što daje dodatan stojeći prostor i privatnost
– mogu se koristiti na svim automobilima, kombijima i pickup vozilima/terencima koji imaju uzdužne nosače na krovu ili kišni žljeb (potrebni su poprečni nosači)
– prekrasan pogled na povišenom

Jednostavno korištenje i brzo postavljanje

Thule krovni šatori se jednostavno koriste i brzo se postavljaju. Priprema (slaganje) samog šatora na vozilo traje vrlo brzo. Nakon što se šator stavi na vozilo, kasnije korištenje šatora (sklapanje i rasklapanje) traje svega nekoliko minuta. Intuitivan dizajn za lako korištenje te iznimna kvaliteta i čvrstoća čine ovaj šator vrlo izdržljiv i otporan na sve vremenske uvjete. Postoji nekoliko konfiguracija šatora, za dvije, tri i četiri osobe. Također postoje šatori s mekim i tvrdim stijenkama. Oni s mekim stijenkama mogu biti s dodatnim pretprostorom ili bez. Šatori s tvrdim stijenkama imaju dvije konfiguracije ovisno o načinu otvaranja. Šatori su opremljeni aluminijskom konstrukcijom koja je iznimno čvrsta i robusna te kvalitetnim materijalima koji su trajni i otporni na sve vremenske uvjete.


Preporuke za korištenje

Krovni šatori se montiraju na osnovne poprečne krovne nosače. Krovni šator nije preporučljivo montirati na osnovne krovne nosače koji su namijenjeni za prazan krov vozila (krovni nosači se montiraju “pod štok vrata”). Isto tako nije preporučeno montirati na vozila koja imaju predefinirane fiksne točke na krovu (“šarafe se u krov”). Preporuka je montirati šatore na poprečne krovne nosače za vozila koja imaju uzdužne nosače i integrirane uzdužne nosače (uzdignute ili spojene s krovom) ili na vozila koja imaju bočno na krovu kišni žlijeb. Navedeni sistemi krova imaju veću nosivost. Preporučene nosivosti krova vozila i samih krovnih nosača se odnose na dinamičku nosivost (prijevoz tereta na krovu dok je vozilo u pokretu). Kod krovnih šatora se gleda statička nosivost krovnih nosača/krova vozila jer je krov opterećen dok je vozilo u mirovanju. Kod krovova koji imaju gore navedene sisteme prihvata su sigurni za korištenje.


  
  

Napomena: Za montiranje šatora na vozilo potrebni su također i poprečni krovni nosači

Prikazuje se svih 9 rezultata

Artikli 1 - 9 od ukupno 9. Promijenite broj artikala po stranici