Lanci za snijeg

U ponudi imamo najveći izbor lanaca za snijeg, kompozitnih lanaca za snijeg (“mreža”), tekstilnih lanaca za snijeg (“čarapa), hibridnih lanaca za snijeg (kombinacija klasičnog lanca i čarape za snijeg).

König nudi najširu ponudu lanaca za snijeg za osobne automobile, 4×4 vozila, kombije pa čak i za kamione u profesionalnoj varijanti. Konig lanci za snijeg su jedini lanci na tržištu s 5 godina jamstva. Posebno su dizajnirani za veću trajnost i prianjanje na ledu. Izrađeni su u Italiji od iznimno čvrstog i tvrdog čelika.

Razlika između lanaca

Lanci se dijele u nekoliko skupina. Prva skupina su klasični metalni lanci. Konig u ponudi ima širok izbor takvih lanaca te svaki od navedenog lanca se razlikuje u debljini karike te u dodatnim funkcijama. Debljina lanca je ponajviše uvjetovana samim vozilom jer ne odgovara svaka debljina lanca na svako vozilo. Kolika je najveća debljina lanca koju Vaše vozilo može primiti možete vidjeti u Konig vodiču/katalogu lanaca za snijeg. Također, kod težih vozila kao što su terenci je preporučeno ići na deblji lanac ukoliko to samo vozilo dozvoljava. Kod manjih i lakših vozila debljinu lanca odabirete prema svojim potrebama (ukoliko vozilo može primiti više debljina lanaca). Što je lanac deblji to je za ekstremnije i teže uvjete, ali je i nešto neudobniji tokom vožnje.
Što se tiče same opreme lanca, postoji nekoliko stavki. Možete birati da li lanac ima samozatezanje. Kod takvog lanca ne trebate dodatno stajanje i nadotezanje lanca već lanac nakon prvog stavljanja sam obavlja zatezanje. Postoje i opcije kao što su razbijači leda za bolje držanje na ledu, brzo otpuštanje, zaštita aluminijskih felgi i slično. To sami odabirete prema želji. Konig metalni lanci su namijenjeni za najteže uvjete (od svih ponuđenih lanaca) kao što su velike uzbrdice (odlazak na skijalište, u plnanine i slično), led, visok snijeg i slično.

Druga skupina lanaca su lanci od kompozitnih materijala i to su Michelin Easy Grip i Grip tex. Razlika između ove dvije vrste lanca su što su Easy Grip lanci od strukture koja izgleda kao mreža dok su Grip Tex čarape za snijeg. Kod ova oba lanca je glavna karakteristika što se navlače kao čarape na kotač. Napravljeni su od izdržljivih materijala ali nisu namijenjeni za vožnju po asfaltu. Easy Grip lanci su nešto udobniji za vožnju od klasičnih metalnih lanaca, ali nisu za toliko ekstremnije uvjete kao klasičan čelični lanac. Michelin Easy Grip i Grip Tex najčešće odgovaraju i za vozila koja nemaju dovoljno mjesta između kotača i karoserije. GripTex čarape za snijeg su za nešto lakše uvjete nego Michelin Easy Grip i pretežito služe kao priručno sredstvo na kraćim relacijama.

Ukoliko niste sigurni koji bi Vam lanac za snijeg najviše odgovarao, možete pročitati ovaj članak u kojem su objašnjene glavne razlike između lanaca te koja je prednost pojedinog tipa lanca.


Osnovne značajke i razlike Konig lanaca za snijeg

  
  

Kategorije:

[ezcol_1quarter]Klasicni lanci za snijeg

Klasični lanci za snijeg

Thule/Konig čelični lanci za snijeg.[/ezcol_1quarter]

[ezcol_1quarter]Klasicni lanci za snijeg

Klasični lanci za snijeg ZipLine

Konig čelični lanci za snijeg serije ZipLine.[/ezcol_1quarter]

[ezcol_1quarter]Lanci Michelin Easy Grip

Kompozitni lanci za snijeg

Lanci za snijeg (mreža) Michelin Easy Grip od kompozitnih materijala.
[/ezcol_1quarter]

[ezcol_1quarter_end]Klasicni lanci za snijeg

Tekstilni lanci za snijeg

Lanci za snijeg (čarape) GripTex od sintetičke tkanine.[/ezcol_1quarter_end]

[ezcol_end_both]


Prikazujemo 1–24 od 150 rezultata

Artikli 1 - 24 od ukupno 150. Promijenite broj artikala po stranici